Viulu

soittimet-viulu

VIULU- JA ALTTOVIULU OVAT SOITTIMIA, joita voidaan käyttää niin solistisissa kuin säestyksellisissäkin tehtävissä. Soitinopinnot voi aloittaa noin 5-vuotiaana tai vanhempana. Alttoviulu eroaa tavallisesta viulusta hieman isommalla koollaan ja matalammalla virityksellään. Myös alttoviulun opiskelun voi aloittaa jo lapsena, mutta tavallista viulua suuremman kokonsa vuoksi alttoviulu vaatii soittajaltaan pitkiä sormia ja/tai leveitä kämmeniä. Useimmiten alttoviulunsoitto aloitetaan muutaman vuoden viuluopintojen jälkeen.

Soitinhankkinnat tehdään yhdessä opettajan kanssa, sillä oikeankokoinen soitin on ehdoton edellytys erityisesti aloittelijoiden kanssa. Aloitussoittimet maksavat noin 250-600 euroa (sis. jousen ja kotelon). Soittimia on mahdollista myös vuokrata eri musiikkiliikkeistä.

Soittotunneilla opiskellaan soittotekniikan lisäksi musisoimaan korvakuulolta sekä nuottikuvan kautta laulaen ja soittaen, yksin ja yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Viulua pidetään yhtenä vaikeimmista soittimista, joten säännöllinen kotiharjoittelu on välttämätöntä soittotaidon kehittämisen kannalta. Pienten lasten soittotunneilla onkin hyvä olla mukana esim. toinen vanhemmista tai muu aikuinen ”apukorvina ja -silminä”, jotta kotiharjoittelu on helpompaa.

Marjukka Kuusela

Viljatie 4C, 4D, Malmi